Kattoprojektin vaiheet

Helpoin tapa tehdä kattoremontti tai asentaa uusi katto, on ostaa Ruukin kattopaketti. Se sisältää kaiken tarvittavan katon asennukseen ja katon toimivuuteen: teräskatteet, listat, läpiviennit, kiinnitystarvikkeet, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät.

Ruukilta saat apua ja neuvoja niin suunnitteluun kuin asennukseenkin. Kattotohtoriltamme voit kysyä neuvoa sivujemme kautta. Lisätietoja saat myös jälleenmyyjiltämme.

Vaihe 1 - Suunnittelu

Step 1 - Planning

Suunnittele kattoprojekti huolellisesti. Hyvä suunnitelma varmistaa, että aikataulut ja kustannukset pysyvät kurissa.

1. Huomioon otettavia asioita kattomateriaalin valinnassa

Kattoremontin yhteydessä tai rakentaessa uutta taloa on tärkeää valita oikea materiaali katolle. Kysy itseltäsi mitä ominaisuuksia haluat katoltasi: kestävyyttä, helppohoitoisuutta, modernia vai klassista ulkonäköä? Sekä rakennuksen rakenteet että haluamasi ominaisuudet tulee ottaa huomioon kun arvioit kustannuksia.

Lue lisää kattomateriaalin valinnasta

2. Valitse teräskaton tyyli ja väri

Tutustu Ruukin valikoimaan vertailutyökalujen avulla. Samalla voit myös selata kuvia taloista, joista löytyy Ruukin katto. Sivuilla on esitelty kunkin tuotteen värit, profiilimuodot sekä takuutiedot.

 

3. Laske kattoprojektin kustannusarvio ja pyydä tarjous

Voimme antaa tarkan tarjouksen nopeasti, jos toimitat meille talosi piirustukset. Sähköisessä muodossa olevat piirustukset voi lähettää tarjouspyynnön mukana, tai voit ottaa ne mukaasi, kun käyt tapaamassa lähintä Ruukin kattotuotteiden myyjääsi.

Pyydä tarjous verkossa

Löydä paikallinen Ruukin teräskattojen myyjä

Onko sinulla suunnitteluvaiheeseen liittyviä kysymyksiä?

Tutustu Kysy Kattotohtorilta -osioon. Voit jättää sinne kysymyksiä ja samoilta sivuilta löydät myös paljon valmiita vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Vaihe 2 - Sopimuksen tekeminen

Step 2 - Contract

Rakennatko uutta taloa?

Tarkista ennen sopimuksen allekirjoittamista, sisältyvätkö katto, sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet urakoitsijan tarjoukseen. Voit vaikuttaa kattomateriaalien, lisävarusteiden, sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden valintaan itse.

Remontoitko vanhaa kattoa?

Voit päättää, hankitko kattomateriaalit ja asennuksen yhdeltä toimittajalta vai ostatko materiaalit myyjältä ja teet sopimuksen asentajan kanssa itse. Ruukin sivustolla on tietoa Ruukin jälleenmyyjistä, mutta kun haluat Ruukin omaa asennuspalvelua, ota yhteyttä asennusmyyjiimme.

Voit tehdä tilauksesi kuukausia etukäteen ja valita omaan aikatauluusi parhaiten sopivan toimitusajan. Tilatut tuotteet toimitetaan haluttuun osoitteeseen sovittuna päivänä.

Vaiheet 3 ja 4: Tuotanto ja toimitus

Step 3 - Production

Kun olet tehnyt tilauksesi, materiaalien valmistaminen kestää noin kaksi viikkoa valitun materiaalin ja Ruukin varastotilanteen mukaan.

Materiaalit toimitetaan rakennuspaikalle.

Step 4 - Delivery

Huomaa, että tiettyjä Ruukin tuotteita, kuten Finnera-teräskattoja, sadevesijärjestelmiä, kattoturvatuotteita ja lisävarusteita voi olla saatavilla myyjien varastoissa.

Etsi lähin kattomyyjä

Varmista ennen toimituksen saapumista, että rakennuspaikalla on riittävästi tilaa materiaalien säilyttämiseen. Siten voit varmistaa, että materiaalit pysyvät hyvässä kunnossa ja asentajat löytävät ne helposti. Ota yhteyttä myyjääsi ja asennusurakoitsijaasi, jos et tiedä kuinka paljon varastotilaa tarvitaan.

Normaaleissa oloissa katelevypinoja voi säilyttää pakattuina tai pakkauksista purettuina noin kuukauden ajan. Jos pinoja joudutaan säilyttämään kuukautta pidempään, ne on suojattava ja sijoitettava loivasti kaltevalle alustalle, jotta levyjen väliin jäävä vesi pääsee haihtumaan tai valumaan pois.

Vaihe 5 - Asennus

Step 5 - Installation

Katon asennukseen kuluva aika riippuu katon alusrakenteiden kunnosta, katon koosta ja muodosta, savupiippujen ja kattoikkunoiden määrästä sekä asennettavien lisävarusteiden määrästä. Teräskaton asennus kestää yleensä muutamasta päivästä viikkoon. Asennusaika on riippuvainen kohteen vaativuudesta ja se sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Katon asennukseen kuuluvat yleensä seuraavat vaiheet:

  • vanhan katon purku/poisto (koskee vain kattoremontteja)
  • alusrakenteiden korjaus ja/tai uusien alusrakenteiden asennus (koskee vain kattoremontteja)
  • katelevyjen, listojen, tiivisteiden ja läpivientien, kuten savupiippujen ja kattoikkunoiden asennus
  • sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden, kuten tikkaiden, lumiesteiden ja kattosiltojen asennus
  • loppupuhdistus.

Helpoin, nopein ja luotettavin tapa saada uusi katto on hankkia Ruukin kattopaketti. Paketti sisältää kaiken kattoprojektissa tarvittavan – aina kustannus- ja aika-arvioista materiaaleihin, toimitukseen ja asennukseen asti.

Lisätietoja Ruukin kattopaketeista

Muista paikalliset turvallisuusmääräykset

Rakennuspaikan turvallisuudesta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää riippumatta siitä, asennatko katon itse vai huolehtiiko urakoitsija asennuksesta. Työturvallisuudesta huolehtiminen on turvallisen asennuksen olennainen osa.

Haluatko asentaa katon itse?

Voit asentaa kattoprofiilit, sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet myös itse.

Lataa Ruukin kattoprofiileiden, sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden asennusohjeet

 
Pyydä tarjous

Kerro meille mitä tarvitset niin teemme vastustamattoman tarjouksen.

Pyydä tarjous
Ruukin katot Facebookissa
Etsi asennus- ja jälleenmyyjät

Valitse Ruukin Täyden palvelun kattoremontti ja anna projekti asiantuntijoidemme osaaviin käsiin. Hoidamme kaiken aina katon kunto- ja kustannusarviosta asennukseen asti.

Löydä kattomyyjä
 

Kysy kattotohtorilta

  • Kattotohtorilta useimmin kysyttyjä kysymyksiä
  • Huolto-ohjeita
  • Asennusohjeita
  • Asennusvideoita

Tukea ja ohjeita
Ruukin Kattotohtori

Kattotohtori on apunasi kattoprojektiin, materiaalivalintoihin ja teknisiin kysymyksiin liittyen.

Kysy kattotohtorilta tai soita 020 593 1122